De eerste wedstrijden van het seizoen zitten erop. Sterker nog: het waren de eerste serieuze wedstrijden sinds heel lang, want afgelopen winter mogen we door alle coronaperikelen eigenlijk niet meetellen. In SnowWorld Landgraaf stond er een groot deelnemersveld aan de start en dat was te gek. Ontzettend leuk om nieuwe meiden in het circuit te hebben, dat is goed voor de sport. De spirit in het Nederlands team was goed, naast Lisa, Chris en ik startten er ook drie jonge talenten. Leuk dat er ook aanwas is in Nederland.

Alleen: de resultaten waren voor mij iets minder. Ik heb die nieuwe meiden misschien wat onderschat. De competitie is sterk, die meiden zijn gewoon heel goed en gaan hard. Na een week goed trainen in Landgraaf voelde ik me goed, ik kon in de course doen wat ik wilde en op de eerste dag ging ik er 100% voor. Doordat ik in de eerste twee runs hard viel, moest ik in de derde run op safe spelen, waardoor ik maar tot een 6e tijd kwam. Een dag later heb ik me herpakt, vastberaden om mijn nominatie of kwalificatie voor de Paralympische Spelen te pakken. Maar het zat er niet in. Ik werd met een oké race 7e. Ik heb er deze wedstrijd alles aan gedaan, maar het was niet genoeg. Simpel.

Ik heb daar een gesprek over gehad met mijn coach. Omdat we mijn techniek afgelopen zomer hebben aangepast, zit ik nu in een fase waarin niet alles helemaal klopt. Ik ben me nu bewust dat ik dingen fout doe, ga dat proberen te corrigeren, waardoor ik andere fouten maak. Dat is logisch en we hebben er allebei vertrouwen in dat dat de komende weken op zijn plek gaat vallen 💪🏻. De wedstrijden in Landgraaf hebben me zeker wakker geschud. Mijn grootste aandachtspunt is nu dat ik in een race bij mezelf moet blijven, dat ik niet met het resultaat bezig moet zijn. Dat komt vanzelf.

Beijing 2022: Kwalificatie
Natuurlijk zijn de Paralympische Spelen in Beijing dit jaar het hoogtepunt op de kalender. Ik heb inmiddels al voldaan aan de internationale kwalificatie-eisen voor deelname, maar de eisen van onze sportkoepel NOC*NSF zijn strenger. Tot en met 14 februari 2022 tellen alle Worldcups én het WK mee als kwalificatiemoment. Afhankelijk van het aantal deelnemers moet ik een bepaald resultaat neerzetten (zie schema).

Als voorbeeld: in Landgraaf hadden we de eerste dag 9 vrouwen aan de start, ik had toen eerste of tweede moeten worden om me te kwalificeren – of in de top-3 eindigen voor een halve kwalificatie. Een dag later hadden we 10 vrouwen aan de start en had ik in de top-3 moeten eindigen, of top-4 voor een halve kwalificatie.

Share This