Wauw, wat was het gaaf om weer in de bergen te zijn. Twee jaar geleden was ik voor het laatst in Pitztal om te trainen en het voelde zó goed om terug te zijn. Ik was de eerste dag een beetje zenuwachtig om op mijn board te stappen, maar ik voelde gelijk het verschil met afgelopen seizoen. Ik sta stabieler op mijn board, durf meer te bewegen en heb meer bewegingsruimte dankzij m’n nieuwe bindingen en schoenen.

Sneeuwmeters
We hebben heel veel sneeuwmeters gemaakt en na de zomer voel ik me nu echt weer een snowboarder. Vorig jaar hadden we pas laat echte sneeuw, omdat er toen door de hete zomer nergens in Europa sneeuw lag. Nu heb ik al veel sneeuwmeters kunnen maken en kijk ik echt uit naar de rest van het seizoen.

Lees verder onder de foto.

De gletsjer is wel veranderd ten opzichte van twee jaar terug. Er ligt nu minder sneeuw; zeker toen we aankwamen. Waar voorheen nog pistes lagen, lag nu alleen maar steen. De gletsjers zijn echt aan het smelten en dat gaat harder dan ik dacht. Nu heb ik het met eigen ogen gezien. Dat baart me wel zorgen.

Warming-up
Met de fysio heb ik in Pitztal aan mijn warming-up gewerkt. Het is voor mijn linkerbeen lastig om op het juiste moment (bijvoorbeeld voor een race) ‘aan’ te staan. Nu heb ik wat oefeningetjes gekregen met meer structuur, waardoor mijn linkerbeen wordt geactiveerd. Het zijn dingen die ik tijdens vorige trainingen ook al deed, maar nu heb ik écht gevonden wat voor mij werkt. Ik ben benieuwd of ik hier de hele winter van kan blijven profiteren.

Share This