Met veertien meiden uit verschillende landen een week lang boarden in SnowWorld Landgraaf. Het eerste ‘Adaptive Board Chicks trainingskamp’ was een groot succes! Gaaf om te zien dat een idee dat we zelf bedacht hebben, zo’n succes wordt.

Mijn trainingsmaatje Lisa Bunschoten en ik hebben de Adaptive Board Chicks opgericht. Waarom? Omdat we willen dat er meer meiden gaan snowboarden! Hoe groter de competitie is, hoe beter. Het idee hebben we voor het eerst gedeeld met coaches van alle landen tijdens de WK afgelopen winter. Iedereen was meteen enthousiast en samen met Caroline Ooms van UP Adaptive Sports, de NSkiV en onze coach Bell Berghuis hebben we de week invulling gegeven.

In SnowWorld Landgraaf hebben de 14 meiden verschillende trainingen gehad om te zien wat wij als topsporters doen voor onze sport. Ook hebben we ze de tools gegeven om zich verder te ontwikkelen in het snowboarden. Het belangrijkste was voor ons om veel te boarden en contacten te leggen, maar natuurlijk waren de trainingen ook heel nuttig.

Aan het eind van de week was het onwijs leuk om te zien hoeveel progressie de meiden allemaal hebben geboekt. Ik vond het leuk om te zien dat ze met de tips en coaching die ik gaf aan de slag gingen. Mét gewenst resultaat! 

Coaching en lesgeven blijk ik sowieso erg leuk te vinden. Ik help anderen graag, wil niet alleen voor mezelf op die berg staan. Samen word je beter! En hoe tof zou het zijn als we deze meiden over een paar jaar tegenkomen in een wedstrijd?

The future is bright and I’m stoked to ride it!

Meer weten over Adaptive Board Chicks? Volg ons op Instagram

Share This