Nog twee weken, dan mag ik ein-de-lijk weer naar de sneeuw. Ons eerste trainingskamp dit jaar is in Pitztal, in de Oostenrijkse Alpen. Er ligt al sneeuw op de gletsjers, dus kunnen we heel veel gaan boarden, heb ik zin om nieuw materiaal te testen, me voor te bereiden op de eerste wedstrijden van het seizoen én vooral te genieten.

Natuurlijk wil ook wat ik afgelopen zomer aan skills heb geleerd, gaan vertalen naar mijn snowboard. We hebben in de zomer een serieus crossoverprogramma gedraaid. Crossover-sporten zijn sporten waar je op een andere manier werkt aan de skills die je in het snowboarden nodig hebt. Wat ik heb gedaan? Mountainbiken, skateboarden, surfen, klimmen, zwemmen, judo en boksen. Judo was voor mij helemaal nieuw. Ik heb dat gedaan bij Jan Rust in Den Haag. Wat ik daar vooral geleerd heb, is om te vallen en me niet weg te laten duwen. Vooral in de snowboardcross, waar we de finales met vier meiden in de baan rijden, kan ik dat goed gebruiken.

In totaal had ik deze zomer drie trainingskampen. We zijn gaan surfen in Carcans (Frankrijk) en gaan mountainbiken in Samoëns (ook Frankrijk) en Winterberg (Duitsland). Mijn mountainbikeskills zijn behoorlijk gegroeid. De eerste keer vond ik het spannend; af en toe zelfs eng. Gelukkig kon ik vertrouwen op mijn fiets, die helemaal zo is ingesteld dat ik met één hand maximaal en veilig kan remmen. In Winterberg ging het al veel beter, ik durfde steeds sneller te downhillen. En ik voel me een steeds betere mountainbiker.

Kortom: laat de winter maar komen!

Share This