Foto: Amedeogarriphoto.com

Onverrichter zake en vroeger dan gedacht, kom ik naar huis. De laatste World Cup van het seizoen, in Noorwegen, is afgelast vanwege het coronavirus. Natuurlijk een logisch besluit, maar wel ontzettend jammer om mijn seizoen zó te eindigen.

De wedstrijden in Lillehammer gelden als een soort ‘test-WK’, omdat daar volgend jaar de wereldkampioenschappen worden gehouden. We waren ruim voor de officiële trainingen in Noorwegen, dus hadden we goed de tijd om de pistes te verkennen. 

Dual bankedslalom
Na de trainingen de wedstrijden: een dual bankedslalom; twee bankedslalomcourses naast elkaar en echt 1-tegen-1 racen. Een nieuw format voor ons als parasnowboarders. Ik klokte de derde tijd en in de kwartfinale won ik in twee runs overtuigend van de Canadese Sarah Cormier. Omdat ik vervolgens in de halve finale verloor van haar landgenote Sandrine Hamel, stond ik in de strijd om het brons.

De eerste run won Brittani Coury (USA) nog van me, maar in de tweede run was ik sneller. Helaas was zij qua tijd nipt sneller: 0,2 seconden. Superjammer dat ik niet op het podium stond, maar ja, ik was gewoon niet snel genoeg. Wel ben ik enorm tevreden over mijn boarden: elke run ging het beter, ik was echt aan het racen en had het naar mijn zin.

Snowboardcross
Met die positieve vibe had ik enorm zin in de snowboardcross. Een dag later werden de wedstrijden in Lillehammer echter afgelast vanwege het coronavirus. Logisch, maar wel jammer. Ik had het seizoen graag een mooi einde gegeven.

Share This