Het nieuwe seizoen is inmiddels begonnen, we hebben het tweede snowboardkamp in het buitenland er alweer op zitten. En ik ga deze winter uiteraard 100% voor de Paralympische Spelen in Beijing. Nog 5 maanden en dan is het al zover. Het programma ziet er heel goed uit, de wedstrijdkalender is enorm gevuld en dat is goed nieuws. Veel wedstrijden betekent ook veel kwalificatiemomenten voor de Spelen!

Vorig seizoen viel het allemaal enorm tegen qua wedstrijden en heb ik getwijfeld of ik zo wel verder wilde, nu zie ik het heel zonnig in. Check hier de hele kalender. Er is nu meer rust en duidelijkheid. Dat heeft ook te maken met het nieuwe begeleidingsteam. We hebben een nieuwe bondscoach, Pepijn van Schijndel, met daarbij bijvoorbeeld een sneeuwexpert, mental coach, kracht- en conditietrainer en fysio’s – een heel professioneel team waarmee vanuit de NSkiVwe echt heel grote stappen kunnen gaan zetten.

Op die manier kan ik weer echt gericht aan het snowboarden werken. In Landgraaf ben ik met zeer gerichte starttraining bezig geweest. Echt heel basic zijn we gaan kijken hoe ik met één hand het best uit de startpoortjes kan komen en wat ik direct daarna moet doen. Heel fijn om zo gedetailleerd te kijken wat de juiste bewegingen zijn, zodat ik zo snel mogelijk door de startsectie ga komen. Dat gaat me de komende wedstrijden enorm helpen. (Hieronder een filmpje met voor en na!)

Binnenkort ga ik ook weer op pad met Burton en wordt hun film ‘We ride together’ gelanceerd. Als ambassadeur zit ik met nog een aantal parasnowboarders in die film, om de filosofie uit te dragen dat snowboarden voor iedereen is. Heel tof!

Onbetaald verlof
Om volle focus op Beijing en de kwalificatiemomenten te hebben, heb ik op mijn werk bij Basalt kunnen regelen dat ik vanaf november tot april onbetaald verlof kan nemen. De combinatie topsport en werk was de afgelopen twee jaar best zwaar. Uiteraard is onbetaald verlof ook echt onbetaald. Dankzij iedereen die mij via mijn crowdfunding heeft gesteund, kan ik het ook zonder financiële zorgen gaan doen. Iedereen super bedankt daarvoor, ik ben enorm enthousiast over alles wat gaat komen.

Bedankt!
Het wedstrijdseizoen begint dus eind november in Landgraaf. En ik ben blij dat het daar begint, want ik weet daar altijd goed te presteren. De rest van de winter wordt druk, maar hopelijk ook ontzettend mooi. Dankzij mijn te gekke sponsoren en partners kan ik dit allemaal doen. Allemaal enorm bedankt voor jullie support in de afgelopen jaren én voor komende winter. We gaan er iets moois van maken!

Renske

P.S. Wil je deze winter altijd als eerste op de hoogte zijn van mijn nieuws? Vul dan het formulier in op deze pagina en je krijgt mijn maandelijkse mail in je mailbox.

Starttraining bij SnowWorld Landgraaf
Share This