Foto: Mathilde Dusol

De afgelopen maand stond in het teken van twee trainingskampen. Na een zomer vol doortrainen op Papendal, bij Caesar, op mijn onewheel, skateboard, mountainbike en surfplank, was het tijd om weer eens de sneeuw in te gaan.

Maar eerst: een cross-over-kamp met surfen in Scheveningen (goede golfen!), mountainbiken op een heel vette track bij Lage Vuursche en gezamenlijk skateboarden in het nieuwe skatepark in Amsterdam en de pumptrack op Papendal. Een totaal ander trainingskamp dan ik gewend ben, omdat we elke avond weer gewoon naar huis gingen. Het beviel me goed om weer het land door te gaan voor deze trainingen.

Aansluitend waren we vier nachten in SnowWorld Landgraaf. Heerlijk om weer in de sneeuw te staan en ik had ook echt het gevoel dat ik deze zomer beter was geworden. Tijdens de slalom viel alleen op dat ik mijn linkerbeen niet onder controle kreeg in de backside-bocht. Echt balen, maar ik kan mijn knie heel moeilijk stabiliseren en er dan druk op houden in een slalomrun.

Perfecte oplossing
Mijn teamgenootje Lisa Bunschoten kwam op het idee om het eens met de kniebrace te proberen die zij gebruikt tijdens het skateboarden. En direct voelde ik dat ik mijn been beter kon belasten en dat de brace me helpt om de beweging goed te leiden. Ook kan ik met de brace mijn been niet overstrekken en dat helpt ook enorm, omdat ik mijn been door mijn spasmen het liefst wil overstrekken. De rest van de week heb ik de brace kunnen gebruiken; echt een eye-opener! Mijn ‘beenprobleem’ is niet opgelost, maar met dit hulpmiddel wel een stuk minder lastig.

Via Lisa ben ik nu in contact met Össur, de leverancier van de CTI Brace en ik heb er nu een voor mezelf. Afgelopen week heb ik hem voor het eerst gebruikt in Landgraaf en het is echt fijn. Hij zit perfect, ik voel het verschil en met dit hulpmiddel kan ik ook echt beter worden.

Kortom: goede trainingen, veel verbeteringen en ook nog dingetjes om aan te blijven werken!

Share This