Tijdens de trainingen in Finland had ik veel meters gemaakt en dus begon ik met vertrouwen aan de tweede World Cup van het seizoen. De wedstrijden werden echter niet wat ik had verwacht.

Bij de start loop ik bijna altijd een achterstand op, omdat ik niet krachtig met twee handen kan afzetten. Dus mijn kracht ligt in de rest van de course, waar ik m’n tegenstanders moet inhalen. Helaas liep de eerste bocht niet, waardoor ik té ver achter kwam te liggen en de eerste boardercross als vijfde finishte.

Een dag later was ik helemaal klaar voor. Diezelfde bocht liep veel beter, alleen … ik had mijn achterste binding niet goed vastgeklikt, waardoor mijn binding losschoot. Ontzettend jammer, mijn eigen stomme fout. Een zesde plaats was niet wat ik wilde, maar het is wel weer iets om van te leren. Mijn bindingen niet goed vastklikken zal me nooit meer gebeuren!

Share This