Afgelopen maand was ik in Pyhä, in Finland. Echt een prachtige locatie om te boarden. Er ligt veel sneeuw en – ook belangrijk! – er ligt een goede boardercross-course. Na het WK van vorig seizoen was hier voor ons de allereerste boardercrosswedstrijd van deze winter. Maar eerst: een trainingskamp mét de valide boarders.

Het was wel even wennen in Finland. Het is er in de winter maar 4 uur per dag licht, dus trainden we ’s morgens met daglicht en ’s middags met kunstlicht. De pistes waren goed verlicht, maar het voelde wel als nachtsnowboarden. Heel bijzonder.

En natuurlijk supertof om toe zien hoe de valide boarders door de course gingen. Daar kan ik zóveel van leren. Aan het einde van de week hadden zij een wedstrijd en ook dat was enorm leerzaam.

Ook na onze eigen wedstrijden zijn we nog blijven trainen. Ik sta steeds lekkerder en vertrouwder op mijn snowboard, dingen beginnen echt op zijn plek te vallen en omdat ik steeds compacter kan zitten, ben ik veel stabieler en sneller.

Mentaal en fysiek voel ik me sterker; ik zit in een goede flow en voel dat ik op de juiste weg ben. Ook ben ik een blijer mens en kan tegenslagen en moeilijke momenten beter relativeren. 

Ik ben er nog lang niet; er is nog genoeg werk te doen. Maar toch: het is mooi om dit allemaal mee te maken en te voelen dat ik als mens groei en dat ik van snowboarden heel erg blij word! En dat is best een lekker gevoel aan het einde van dit bewogen jaar.

Share This