Na een week training geven tijdens het Agitos-trainingskamp was ik zelf aan de beurt om te gaan trainen met het Nederlands team. We hebben veel meters gemaakt in een startsectie – vaak mijn struikelblok. En in het funpark hebben we veel specifieke dingen getraind.

In de startsectie ben ik echt weer veel beter geworden. Ik heb ontdekt dat als ik me vanuit de startpoortjes niet met twee handen, maar juist met één hand afzet, ik veel beter en stabieler over de eerste obstakels kom. Het was nieuw en dus behoorlijk schakelen.

Beter worden
In het begin vond ik niks, omdat ik minder krachtig af kan zetten. Maar als ik dit meer ga trainen en kan uitbouwen, wordt het echt beter voor mij. Als ik rechter over het eerste obstakel ga, kan ik beter mijn kniën buigen. Precies waar ik altijd moeite mee heb, omdat je dan nog niet zo hard gaat.

Goed voor Renske
Tja, dus weer typisch zo’n gevalletje van mijn eigen lijn rijden en ‘doen wat goed is voor Renske’. Ik kijk enorm uit naar het trainingskamp in februari om hier verder aan te gaan werken.

Share This