Och, wat was ik er enorm aan toe: echte sneeuw! Maar wat is het toch allemaal onzeker op dit moment. Zelfs toen we vorige week besloten ‘ja, we gaan naar Oostenrijk’, bleef het spannend. Want wat je vandaag beslist, kan morgen al niet meer mogelijk zijn. Het was echt een rollercoaster. Pas toen we in Pitztal aan waren gekomen, dacht ik: ja, dit is fijn.

De afgelopen weken vond ik erg zwaar. Door alle omstandigheden was ik mijn focus en motivatie best een beetje kwijt. Het trainingskamp in Landgraaf ging niet zoals ik had gewild. Het was wel effectief, maar ik miste echt de bergen. Ik wilde gewoon naar buiten, naar de bergen. Dát is de sport waar ik van houd. En gelukkig mag ik dat nu eindelijk weer doen!

Veel sneeuw
En we zijn heerlijk aan het trainen. Er ligt heel veel sneeuw, een startsectie, lange pistes, het hotel is voor deze week erg rustig en er mag maar een zeer beperkt aantal mensen in een gondellift. Eindelijk mag ik doen waar ik de hele zomer voor heb getraind: boarden! Heel veel meters maken in echte sneeuw. Natuurlijk: Snowworld Landgraaf is mooi, maar er gaat niets boven een echte berg, met echte sneeuw, een strakblauwe lucht en de zon in je gezicht. De vibe in het team is ook meteen anders. Heel positief, heel vrolijk. Onze coach Frank Germann houdt de coronaregels in de gaten, dus blijven we ook veilig. Als team zijn we echt onwijs sterk.

CTI Brace
Ik ben ook flink bezig met mijn nieuwe materiaal. Ik heb met de CTI-brace van Össur – waarover ik vorige keer vertelde – helemaal eigen gemaakt. Mijn been wordt goed gestabiliseerd, waardoor ik zeker progressie ga maken. Ik mag via de kanalen van Ottobock nu ook mijn verhaal en ervaringen met de brace gaan delen; superleuk. En sinds kort heb ik een extra hakje om mijn linkervoet, zodat ik beter op de kant kan boarden (carven), want dan ga je het snelst. Ook dat is een mooie uitvinding. Het gaat niet zonder slag of stoot; het is echt voelen, toepassen en eigen maken, maar ik merk dat ik al beter board.

Kortom: ik heb er echt plezier in. Dat we straks bij thuiskomst tien dagen in quarantaine moeten, dat hoort er in deze coronatijd gewoon bij. Ik heb het er graag voor over.

Share This