Voor het eerst alleen op pad. Best spannend. Vliegen naar Milaan, met een gehuurd autootje naar Madonna di Campiglio. Dat allemaal voor de Burton Mountain Mash, waarvoor ik was uitgenodigd. Te gek om te Burton te helpen het parasnowboarden een platform te geven!

Tijdens ons trainingskamp in Folgaria was de crew van Burton Europa er ook, omdat zij het parasnowboarden verder willen helpen. Ze hebben gezien hoe tof de onze community is en waren gelijk enthousiast. Ze gaan een Europees ‘Burton-ambassadeursteam’ oprichten met parasnowboarders om de wereld te laten zien dat Burton innovatief is en voor iedereen. En ik mag één van hun ambassadeurs worden!

Burton Step On
Over dat innovatieve heb ik vorige keer al wat verteld. Dankzij hun nieuwe bindingen – de Burton Step On – is het voor mensen met armbeperkingen veel makkelijker om hun board vast te maken. Zo wordt snowboarden toegankelijk voor iedereen.

Banked Slalom
Ik werd in Folgaria gelijk uitgenodigd om naar de Burton Mountain Mash in Madonna di Campiglio te komen. Dat evenement omschrijven ze zelf als ‘entertainment en snowboarden voor iedereen’. En dat was het ook! Ik mocht meedoen aan de bankedslalomwedstrijd en vooral gewoon lekker boarden.

Te gekke ervaring
Coaches Frank Germann en Bell Berghuis waren er ook bij, net als de Italiaan Jacopo Luchini, ook een top-parasnowboarder die ambassadeur van Burton is. Alles was geregeld, we werden in de ochtend naar de piste gereden, konden verschillende boards testen. Ja, we werden echt in de watten gelegd. Een te gekke ervaring!

Share This